Nasz Dom w Tylmanowej

Dom seniora umiejscowiony jest w miejscowości Tylmanowa, położonej w beskidzkiej dolinie, otoczonej górami, leżącej na Dunajcem. W pobliżu znajdują się takie ośrodki turystyczne i uzdrowiskowe jak Szczawnica z wyciągiem na Palenicę, Krościenko nad Dunajcem ze szlakiem na Trzy Korony.

Dom Seniora leży u podnóży góry Makowica, skąd roztaczają się piękne widoki. To tutaj zaczynają się szlaki turystyczne w Gorce jak np. na Lubań, Makowicę, Turbacz oraz ukochaną przez Karola Wojtyłę – naszego Papieża Jana Pawła II – górę Błyszcz.

Prezentujemy 2 filmy na youtubie zrealizowane o naszym ośrodku oraz najbliższej górskiej okolicy:

Termin otwarcia Domu Seniora uzależniony jest od wydania decyzji przez Starostwo w Nowym Targu oraz Wydział Polityki Społecznej Urzędu Wojewódzkiego w Krakowie. Fundacja, aby móc sprostać stawianym wymogom potrzebuje środków finansowych. Wierzymy w dobre serce sponsorów, a pielęgniarki, położne, pracowników służby zdrowia prosimy o przysłowiową złotówkę.

Cennik pobytu Pensjonariusza – konkurencyjny w stosunku do prywatnych Domów. Fundacja jako organizacja pożytku publicznego nie może tworzyć zysku z prowadzenia Domu. Dla zainteresowanych informacji udziela Prezes Fundacji – Bożena Banachowicz – tel. 601256845, e-mail: fundacja.almach@gmail.com

Za każdą okazaną pomocę serdecznie dziękujemy.

Nasze konto: 70 9557 1032 0000 2424 2000 0001

Darczyńców za ich zgodą Fundacja zamieści na stronie internetowej oraz w księdze pamiątkowej Domu Seniora.